امروزه از آمپلی فایرها برای تقویت انواع سیگنال های صوتی در سیستم های صوتی استفاده می شود. در واقع بدون استفاده از آمپلی فایر، زمانی که ولوم سیستم صوتی خودرو بالا می رود، صدا کیفیت خوبی ندارد و این را می توان به وضوح تشخیص داد. بنابراین بهتر است با نقش آمپلی فایر در سیستم صوتی بیشتر آشنا شوید.

آمپلی فایر و نقش آن در سیستم های صوتی

آمپلی فایر یا همان امپ، دستگاهی برای تقویت سیگنال های صوتی است. در واقع با استفاده از امپ، دامنه سیگنال صوتی افزایش یافته و قوی تر می شود.  در واقع باید بدانید زمانی که دیتا از روی فایل های صوتی خوانده شده و سپس این دیتا از حالت دیجیتال به آنالوگ تبدیل شده و به کمک برخی از فیلترها برای پخش آماده می شود. اما این دیتا هنوز ضعیف است و اینجاست که آمپلی فایر وارد عمل شده و اقدام به تقویت سیگنال های صوتی می نماید. بدون امپ، امکان استفاده از سیستم های صوتی وجود ندارد. معمولا در بیشتر سیستم های صوتی از این نوع تقویت کننده ها استفاده می شود، اما زمانی که در خود سیستم صوتی، امپ تعبیه نشده است باید آمپلی فایر به صورت جداگانه خریداری شده و در کنار دستگاه صوتی استفاده شود.

آمپلی فایرها

 

انتخاب آمپلی فایرهای مناسب

باید بدانید که آمپلی فایرهایی که برای سیستم های صوتی خودرو و سیستم های صوتی خانگی استفاده می شوند، بسیار متفاوت هستند. بنابراین به هنگام انتخاب آمپلی فایرها، باید ویژگی های مختلفی را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین و مناسب ترین آمپلی فایرها را برای سیستم صوتی خود انتخاب کنید. به طور مثال، اگر شما  قصد خریداری آمپلی فایر را برای سیستم صوتی خودرو خود دارید، باید آمپلی فایر ضعیف تری را نسبت به زمانی که می خواهید آمپلی فایری را برای خانه 300 متری خریداری کنید، انتخاب نمایید. همچنین باید بدانید به طور مثال، زمانی که آمپلی فایری که مخصوص سیستم های خانگی است را بر روی سیستم صوتی ماشین نصب می کنید، نتیجه ای کاملا برعکس خواهد داشت و کیفیت صدا به هیچ وجه خوب نمی باشد. بنابراین حتما در انتخاب و خریداری آمپلی فایر نهایت دقت را داشته باشید.

آمپلی فایرها

 

در چه مکان هایی می توان از آمپلی فایرها استفاده کرد؟

علاوه بر استفاده از آمپلی فایرها در سیستم های صوتی خانگی و سیستم های صوتی موجود در خودروها، از این دستگاه برای تقویت صدا در مراکز عمومی از جمله فرودگاه ها، فروشگاه ها، بانک ها و متروها نیز استفاده می شود. علاوه بر تقویت صدا در این نوع مراکز، باید در مراسم هایی همچون تولد، عروسی و ختم نیز برای تقویت و بهبود صدا نیز استفاده می شود. استفاده از آمپلی فایرها در این نوع دستگاه ها، علاوه بر تقویت صدا، طول عمر  و کارکرد بلندگوهای صوتی را نیز بیشتر می نمایند.

آمپلی فایرها

 

انواع آمپلی فایر

  • آمپلی فایر اولترا میکرو: این نوع از آمپلی فایرها، برای تقویت صداهای خیلی خیلی ضعیف بکار برده می شود. این صداها که در حد چند نانو ولت می باشند، با استفاده از اولترا میکرو به راحتی تقویت شده و قابل شنیدن می شوند.
  • آمپلی فایر میکرو: این نوع آمپلی فایر برای تقویت صداهای ضعیف بکار برده می شود. این نوع صداها در حد چند میکرو ولت می باشد.
  • امپ سیگنال ضعیف: این نوع از آمپلی فایر جهت تقویت صداهای بزرگتر از میکرو ولت و کوچکتر از سیگنال های ضعیف بکار برده می شود که این صداها می توانند چندین میلی ولت باشند.
  • آمپ قدرت: از این نوع آمپلی فایر برای تقویت سیگنال های میانه که می تواند شامل چندین ولت یا کمی کمتر نیز باشد، استفاده می شود.
  • آمپ پر قدرت: از این نوع آمپلی فایر، برای تقویت سیگنال های صوتی بالاتر از میانه استفاده می شود.

 

ویژگی آمپلی فایرها

  • فیلترهای بالا گذر و پایین گذر: این فیلترها نقش بسیار مهمی در تقویت صدا دارند. معمولا از فیلترهای بالا گذر در جهت تقویت صدا در بلندگوهای کوچک تر استفاده شده و از فیلترهای پایین گذر برای تقویت آمپلی فایر در یک ساب ووفر استفاده می شود. البته شما می توانید فرکانس مورد نظرتان را برای تقویت فیلتر انتخاب نمایید.
  • ویژگی bass boots
  • خطی بودن
  • افزایش و تقویت سیگنال

 

آمپلی فایر خانگی

تقویت کننده های صدای خانگی نیز نوعی از آمپلی فایرها هستند که برای تقویت سیستم های صوتی خانگی استفاده می شود. به طور کلی آمپلی فایرهای خانگی باید خیلی قوی تر از آمپلی فایرهای صوتی خودرو باشند. زیرا محیط خانه خیلی بزرگتر از محیط ماشین است و به همین دلیل باید از آمپلی استفاده شود که بتواند صدا را بسیار تقویت نماید. بنابراین در محیط هایی که بالاتر از 150 متر مربع هستند، باید از سیستم های آمپلی فایر خیلی قوی استفاده نمود.

کلاس های آمپلی فایر

یکی از ویژگی های متمایز در آمپلی فایرها، کلاس های این نوع از تقویت کننده ها است که بر اساس پیکربندی و نحوه عملکرد آمپلی فایر، کلاس بندی آمپلی فایر نیز با هم متفاوت است. این کلاس ها که در ذیل به آنها اشاره شده است، نشان دهنده مقدار سیگنال خروجی دستگاه هستند.

  • کلاس A: این نوع کلاس ساده ترین نوع کلاس برای دستگاه آمپلی فایر می باشد و دارای کارایی بسیار ساده تری نسبت به دیگر کلاس ها می باشد.
  • کلاس B: این کلاس برای رفع مشکلات کارایی و گرمایش آمپلی فایرهای کلاس A مورد استفاده قرار می گیرند.
  • کلاس  AB: این نوع کلاس یکی از رایج ترین کلاس های تقویت صوتی است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کلاس C: این نوع کلاس دارای بالاترین کارایی می باشد.
  • کلاس D: این نوع تقویت کننده، همان تقویت کننده سوئیچینگ غیر خطی می باشد.
  • کلاس F: این نوع کلاس تقویت صدا را به بهترین شکل انجام می دهد.
  • کلاس G: این کلاس برای تقویت صدا در کلاس AB استفاده می شود.
  • کلاس T: این نوع کلاس نوعی تقویت کننده سوئیچینگ دیجیتال می باشد.
  • کلاس S: این کلاس شبیه تقویت کننده کلاس D می باشد.